NHHI Lacrosse

Lacrosse er en gammel idrett med lange tradisjoner i Nord- og Sør-Amerika. Idretten spilles med en ball på størrelse med en tennisball. Ballen er dog mye hardere og mer spretten enn en tennisball. Hver spiller har hver sin kølle med en stram nettlomme på enden, også kalt «stick». I tillegg er vi utstyrt med hjelm, susp, hansker, albuebeskyttere og beskyttelse på brystet. Denne beskyttelsen er absolutt nødvendig ettersom sporten er svært fysisk. Det er, innenfor visse grenser, lov til å kroppstakle motspillere for full kraft, samt slå etter motstanderens stick med sin egen.

Idretten kan spilles både ute og inne. Ute spiller vi på full 11er bane med 10 spillere på hvert lag, mens vi inne spiller på full håndballbane med 5 spillere på hvert lag. Vi spiller omtrent like mye inne som vi spiller ute, alt ettersom hvilke turneringer vi trener mot.

Vi trener ca. 2-3 ganger i uken, ca. like mye ute som inne. Treningene foregår på Stemmemyren og i Lehmkuhlhallen rett ved skolen.

Sporten krever absolutt ingen forkunnskaper, men det er en fordel å ha drevet aktivt med idrett tidligere. Det kan spesielt være en fordel å ha drevet med idretter som innebærer øye-hånd-koordinasjon og/eller utholdenhetsidretter.

Vi prøver å delta i én turnering hvert semester. Om høsten spiller vi NM i Bergen, og annenhver høst spiller vi turnering i Stavanger. Begge disse turneringene spilles ute.

De årene det ikke arrangeres turnering i Stavanger arrangeres Bergen Challenge (BC) her i Bergen. Denne turneringen spilles også om høsten, og spilles innendørs. Her har vi tradisjonelt hevdet oss godt, og står med to andreplasser i de to siste utgavene av turneringen.

Til tross for at vi ønsker å hevde oss i lacrosse, er det sosiale absolutt i høysetet for oss på laget. I tillegg til å delta på alle skolefester arrangerer vi forbrødringer med andre lag, samt lagturer til inn- og utland. Vi har også lange tradisjoner med skolens softballag, og arrangerer ulike arrangementer sammen med de året gjennom.

NHHI
NHHI Lacrosse
lacrosse@nhhi.no